Держзрада Януковича: суд починає розгляд справи по суті

Держзрада Януковича: суд починає розгляд справи по суті

Укрінформ
На 10:00 у понеділок, 26 червня, в Оболонському районну суді Києва запланований початок розгляду по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє Укрінформ.

У четвер, 22 червня, Оболонський райсуд Києва офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань. Відповідне повідомлення було опубліковане "Урядовому кур’єрі". Зокрема, суд викликає Януковича на судові засідання на 10:00 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня. Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суд повідомили, що "в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження".

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня колегія суддів Оболонського райсуду Києва ухвалила рішення про початок розгляду справи екс-президента Януковича за звинуваченням у державній зраді по суті 26 червня.

У листопаді 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне засудження Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Також в Оболонському суді запевнили, що гарантували б безпеку Януковичу, якби той з'явився на засідання.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-