Вбивство Шеремета: журналісти з Нью-Йорка привезуть у Київ власний звіт

Вбивство Шеремета: журналісти з Нью-Йорка привезуть у Київ власний звіт

Укрінформ
Голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар повідомила, що Комітет захисту журналістів, який базується у Нью-Йорку, готує звіт щодо розслідування вбивства Павла Шеремета і представить його у Києві 12 липня.

Про це вона сказала під час засідання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу вас поінформувати, що ми досягли домовленостей із Комітетом захисту журналістів, базованим у Нью-Йорку, про те, що вони готують звіт щодо цієї справи (розслідування вбивства Шеремета - ред.) , вони будуть спілкуватися з усіма органами влади і вони готові представити цей звіт як базовий майданчик 12 липня на нашому з вами останньому засіданні", - зазначила Сюмар.

Вона додала, що на це засідання запросять нардепів з інших комітетів та пресу.

"Я дуже сподіваюся, що на цей звіт прийдуть правоохоронні органи для того, щоб почути, як така ситуація оцінюється медіа експертами і людьми, які професійно займаються захистом журналістів за кордоном", - наголосила Сюмар.

Крім того, голова Комітету повідомила, що за інформацією правоохоронців під час досудового розслідування вбивства Шеремета опитано понад три тисячі свідків.

"Вони (правоохоронці - ред.) нас інформують про те, що під час досудового розслідування допитано понад 3 тисячі осіб, у тому числі й очевидців вибуху, здійснено більше 280 оглядів та досліджень публікацій, ну, і вилучено об'єм відеозаписів на камерах від 5 діб до 2 місяців", - заявила Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Силовики кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета - його професійна діяльність.

Павло Шеремет - білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках - керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом - "Першого каналу". Останні п'ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-