У Раді хочуть заслухати керівництво Нацполіції щодо вбивства Шеремета

У Раді хочуть заслухати керівництво Нацполіції щодо вбивства Шеремета

Укрінформ
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики звернеться до Голови Верховної Ради Андрія Парубія, щоб він запросив до Верховної Ради керівництво Нацполіції для звіту щодо стану розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну пропозицію на засіданні комітету оголосила нардеп Ольга Червакова.

"Можливо, ми звернемося до керівництва Нацполіції, щоб вони відзвітували у парламенті про хід розслідування, адже 20 липня будуть роковини вбивства Шеремети і було б логічно, щоб до першої річниці керівництво Нацполіції чи МВС у парламенті відзвітувало публічно", - заявила вона.

У відповідь голова Комітету ВР з питань свободи слова Вікторія Сюмар повідомила, комітет звернеться до Парубія, щоб він запросив керівництво Нацполіції для відповідного звіту.

Крім того, Червакова зазначила, що керівництво Нацполіції надіслало на адресу комітету довідку про стан розслідування кримінального провадження про вбивство журналіста.

"За результатами перегляду та аналізу документального фільму "Убийство Павла", представленого компанією "Слідство. інфо", проводяться додаткові слідчі дії, зокрема допитано про обставини знаходження за місцем проживання потерпілого напередодні скоєння злочину колишнього працівника СБУ Устименка та проведено з ним слідчий експеримент, допитано власника автомобіля, на якому їздив на той час Устименко, також проводяться інші слідчі дії", - зацитувала Червакова довідку Нацполіції.

Сьогодні під час засідання комітету першим питанням нардепи планували заслухати правоохоронців щодо стану розслідування вбивства Шеремета. Проте правоохоронці не прийшли на засідання.

Як повідомляв Укрінформ, журналіста Павла Шеремета вбили 20 липня 2016 року у центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Силовики кваліфікують загибель журналіста як умисне вбивство. У поліції повідомляли, що над розслідуванням обставин убивства працює 50 фахівців, основна версія загибелі Шеремета – його професійна діяльність.

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках - керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – "Першого каналу". Останні п’ять років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-