Усі види авіації взяли участь у навчаннях

Усі види авіації взяли участь у навчаннях "Блакитний тризуб" - Міноборони

Укрінформ
Визначені сили та засоби всіх родів авіації, підрозділів зенітних ракетних та радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сили України під час командно-штабних навчань «Блакитний тризуб-2017» відпрацювали практичні дії за напрямками.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

"Авіація різних родів Повітряних Сил Збройних Сил України продемонструвала високу злагодженість дій та високий рівень володіння бойовими літаками, спроможність на відбиття повітряного нападу противника за різних умов повітряної обстановки", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, військові льотчики виконали льотно-тактичні завдання, серед яких подолання протидії наземним засобам протиповітряної оборони (ППО), провели повітряні бої у складі пари зі знищення повітряних засобів нападу противника при прикритті військ та об'єктів.

За практичною фазою командно-штабного навчання «Блакитний тризуб-2017» в одній із бригад тактичної авіації повітряного командування «Центр», що на Полтавщині, спостерігали начальник Генерального штабу Збройних Сил України – Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко разом з командувачем Повітряних Сил ЗС України генерал-полковником Сергієм Дроздовим.

«У черговий раз наочно пересвідчився в боєздатності авіації та її спроможності захистити повітряні кордони країни від ворогів. Також свою майстерність і професіоналізм і пильність продемонстрували підрозділи ППО», – зазначив начальник Генерального штабу.

По закінченню практичної фази навчань генерал армії України Віктор Муженко відвідав будинок висотного спорядження, поспілкувався з льотним складом авіаційних бригад Повітряних Сил Збройний Сил України та подякував військовим за службу.

Фото: Павло Березюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-