Затриманого в справі Вороненкова арештували без права на заставу

Затриманого в справі Вороненкова арештували без права на заставу

Укрінформ
За клопотанням прокуратури міста Києва 36-річному мешканцю міста Павлоград, якого напередодні затримали за підозрою у причетності до вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Суд, врахувавши доводи прокурора, визнав їх обґрунтованими та ухвалив взяти підозрюваного під варту строком на 60 діб. Строк дії ухвали судом визначено до 13 серпня 2017 року", -йдеться в повідомленні.

Як зазначили в прокуратурі, чоловіку інкримінується п.12 ч.2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою, групою осіб.

У ході засідання Голосіївського райсуду столиці прокурором були наведені обгрунтовані докази причетності вказаної особи до організації та безпосереднього вчинення вбивства Д.Вороненкова, запевняють у прес-службі.

"Крім того, у своєму клопотанні прокурор зазначив, що вказаний чоловік одночасно є обвинуваченим у іншому кримінальному провадженні, який на даний час розглядається Новомосковським райсудом Дніпропетровської області, за обвинуваченням у вчиненні серії насильницьких злочинів із застосуванням вогнепальної зброї", - додали в прокуратурі.

Крім того, у якості ризиків прокурор вказав на можливість підозрюваного переховуватись від слідства, впливати на свідків, знищити чи спотворити речі або документи, що мають значення у розслідуванні або іншим чином перешкоджати кримінальному провадженню.

Раніше сьогодні повідомлялося про обшуки і затримання підозрюваного у Павлограді на Дніпропетровщині в рамках справи про вбивство Вороненкова. Затриманому повідомили про підозру.

Вороненкова вбили 23 березня в центрі Києва. За даними поліції, у результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень. Існують припущення, що підозрюваний убивця міг бути російським агентом.

Президент України Петро Порошенко назвав це вбивство «актом державного тероризму з боку Росії».

Вороненков, який у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом російської Держдуми Марією Максаковою, переїхав до України, 14 лютого повідомив про отримання українського громадянства. В Україні колишній російський депутат раніше дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-