Затриманому в справі Вороненкова повідомили про підозру

Затриманому в справі Вороненкова повідомили про підозру

Укрінформ
Правоохоронці затримали підозрюваного у причетності до вбивства російського екс-депутата Дениса Вороненкова.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба прокуратури міста Києва.

"Слідчими прокуратури міста Києва спільно зі Службою безпеки України 15 червня 2017 року на території міста Павлоград Дніпропетровської області проведено ряд слідчих дій в рамках розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. В рамках провадження на даний час затримано одну особу, якій повідомлено про підозру у причетності до вчинення цього злочину", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі з підозрюваним проводяться слідчі дії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у Павлограді на Дніпропетровщині, де жив вбивця російського екс-депутата Дениса Вороненкова, СБУ затримала місцевого активіста Ярослава Тарасенка.

Як повідомляв раніше сьогодні Укрінформ, у Павлограді Дніпропетровської області представники Генпрокуратури і поліції проводять слідчі дії у справі про загибель екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Вороненкова вбили 23 березня, коли він виходив з готелю у Києві із своїм охоронцем. Невідомий відкрив по них вогонь. Охоронець поранений. Він зміг застосувати зброю у відповідь і поранив нападника.

Убивця екс-депутата Держдуми помер у лікарні. 24 березня стало відомо, що вбивцею був громадянин України Павло Паршов, який народився в Севастополі.

Вороненков був свідком ГПУ у справі про зраду екс-президента Віктора Януковича.

Слідство розглядає пріоритетною версію дій Російської Федерації.

Паршов перебував у розшуку від 2011 року за фінансові махінації, скоєні за змовою групою осіб. Нардеп Антон Геращенко зазначив, що вбивця Вороненкова пішки перейшов український кордон з Білоруссю, а звідти попрямував до Росії, де навчався у школі диверсантів. Після підготовки був закинутий до України, де вступив до Нацгвардії. 

Ще одним спільником Паршова називають Ярослава Левенця, який зник наступного дня після вбивства Вороненкова. У його помешканні було проведено обшуки, а родичів допитали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-