Корчак підтвердила, що дала дозвіл на обшук у члена НАЗК Радецького

Корчак підтвердила, що дала дозвіл на обшук у члена НАЗК Радецького

Оновлено
Укрінформ
Працівники Нацполіції закінчили обшуки у члена Національного агентства з питань запобігання та протидії корупції Руслана Радецького. 

Про це поінформував журналістів його адвокат Сергій Скуратівський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчі повідомили, що обшук проведений, слідчі дії відбулися за згоди голови НАЗК пані Корчак, якій була оголошена ухвала про проведення цього обшуку", - сказав адвокат.

Він додав, що під час слідчих дій були присутні працівники апарату НАЗК та довірені особи.

Скуратівський також спростував поширену у ЗМІ інформацію, що приводом для обшуків у Радецького стало використання ним завідомо підроблених документів та їх подачі до Київської міської кваліфікаційної комісії адвокатури з метою отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю.

"Після того як Радецький був обраний членом НАЗК, він виконує функції державної служби, тому його адвокатська діяльність припинена", - зазначив юрист.

На його думку, причиною обшуків може бути бажання отримати доступ до результатів перевірки декларацій високопосадовців, які перебувають у кабінеті Радецького і мають бути затверджені та оприлюднені.

"У цьому приміщенні знаходяться матеріали та результати перевірок стосовно високопосадовців, які цікавлять суспільство. Під виглядом слідчих дій потрапляють у кабінет, де знаходиться службова інформація. Тепер говорити про результати перевірки не доводиться", - вважає Скуратівський.

Він також назвав обшук у Радецького намаганням його дискредитувати та змусити подати у відставку. "Перевірки декларацій високопосадовців проведені і результати мають бути затверджені. Якщо він подасть у відставку, то робота буде зведена нанівець", - зазначив адвокат.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак підтвердила, що це вона надала дозвіл правоохоронцям на доступ до приміщення свого заступника  Руслана Радецького на підставі ухвали слідчого судді. 

"За годину до того, як їхала на комітет Верховної Ради, мене ознайомили із ухвалою слідчого судді, тому я дала дозвіл на доступ до приміщення. Ключі існують в Національному агентстві, тому що це техніка безпеки. Були дотримані всі слідчі процедури, було все записано на камеру. Нічого беззаконного тут не було", - зазначила Корчак.

За словами голови НАЗК, з ухвали суду їй стало відомо, що обшук відбувся в рамках розслідування кримінальної справи стосовно підробки документів, пов`язаних з адвокатським посвідченням і практикою.  

Раніше повідомлялося, що правоохоронці проводять обшук у квартирі Радецького та в офісі НАЗК. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-