"Сліпі перевірки" й пункти тверезості: поліція пропонує нові методи проти п'яних ДТП

Укрінформ
З початку 2017 року патрульними поліцейськими складено понад 20 тисяч протоколів за керування транспортними засобами у стані алкогольного сп'яніння.

Про це на брифінгу у понеділок заявив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції НПУ Олексій Білошицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цьогоріч патрульними поліцейськими було складено понад 20 тисяч протоколів за керування транспортними засобами у нетверезому стані», - сказав Білошицький.

Він наголосив, що наразі потрібно впроваджувати нові методи боротьби із п'яними водіями.

«Наприклад, «сліпі перевірки» (зупинення всього потоку транспортних засобів на трасі і швидкий огляд всіх водіїв, яких зупинили - ред.) та пункти тверезості, - це те, що використовується за кордоном і це те, що нам є дуже необхідним. Це додасть дуже високий відсоток превентивної функції і знизить відчуття можливого уникнення від відповідальності (для тих, хто нетверезий сідає за кермо - ред.)», - наголосив Білошицький.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 12 червня запрацювала нова дорожня патрульна поліція, яка має повністю замінити стару систему Державтоінспекції.

Зокрема, перші наряди дорожньої поліції розпочали патрулювання на чотирьох трасах міжнародного та національного значення: Київ - Харків, Київ - Зборів, Луцьк - Ковель, Ягодин - Сарни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-