Перші українці без віз прибули до Берліна з вигуками «Україна, вперед!»

Перші українці без віз прибули до Берліна з вигуками «Україна, вперед!»

Укрінформ
Перша група українських громадян, яка прибула вдень в аеропорт Берлін-Тегель, пройшла кордон швидко і на позитивній емоційній хвилі.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу начальник консульського відділу Посольства України у ФРН Ірина Лисенко, яка разом з послом і представником МВС України зустрічала прибулих в аеропорту.

«Дивно все пройшло, всі задоволені, справжній сплеск позитивних емоцій», - сказала консул.

Позитивний настрій спостерігався як з боку самих пасажирів рейсу МАУ, так і співробітників прикордонної служби. Останні зазначили, що їм лібералізація безвізового режиму полегшує роботу, тому що раніше нерідко доводилося перевіряти, чи є віза справжньою або підробленою. Додаткових питань прибулим вони не задавали, документи обов'язкового пакету не перевіряли, оскільки це робиться лише в тих випадках, коли у прикордонників виникають підозри. Поліція дуже позитивно налаштована.

Всі власники біометричних паспортів без віз пішли контроль набагато швидше за тих, хто прилетів за візами. Всього з порядку 100 пасажирів не більше ніж 15 прибули за новими правилами. Всі виходили в зону прильоту дуже задоволеними, з вигуками «Україна, вперед!».

Ірина Лисенко звернула увагу на те, що за ситуації, коли у в'їзді відмовлено, потрібно знати порядок подачі апеляції. Розглядом такою не займаються посольства обох країн, це є в компетенції федеральної поліції. Її контакти можна знайти на сайті диппредставництва.

Дипломат також підкреслила, що «коли двері відкриті, свідомість має бути вищою». «Якщо візи немає, вам довіряють», - зазначила консул, підкресливши, як важливо не втратити цю довіру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-