Із супермаркетів Львова через спалах ботулізму вилучили небезпечні рибні продукти

Із супермаркетів Львова через спалах ботулізму вилучили небезпечні рибні продукти

Укрінформ
Із супермаркетів Львова вилучили 89 кг небезпечної риби.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в обласному управлінні Держпродспоживслужби.

«За фактами реалізації в торговельній мережі Львова (супермаркети «Арсен» ТОВ «Альянс Маркет») небезпечної рибної продукції виробництва ФОП Меркулова А.В. (м. Світловодськ Кіровоградської області), з якою пов’язані випадки захворювання ботулізмом у Києві, спеціалістами Управління Держпродспоживслужби у Львові вилучені з реалізації 89 кг рибних продуктів (рибна стружка в’яленого судака, рибна паличка «Лосось», рибна паличка «Краківська», в’ялений судак, плоскирка, карась в’ялений, густера). Рибну продукцію повернуто постачальнику», - йдеться у повідомленні.

З метою недопущення епідемічних ускладнень в області, які пов’язані зі споживанням небезпечних в епідемічному відношенні харчових продуктів, Держпродспоживслужба просить жителів не купувати в місцях стихійної торгівлі та на агропродовольчих ринках м’ясні та рибні продукти домашнього виготовлення.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні наймасовіший за останні роки спалах ботулізму. Причиною захворювання стала неякісна в'ялена риба. Зокрема, випадки ботулізму зареєстровано у Києві, в Полтавській, Сумській, Херсонській та Запорізькій областях. Є жертви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-