ВРП просять перевірити суддю, який виправдав організатора

ВРП просять перевірити суддю, який виправдав організатора "російської весни"

Укрінформ
Нардеп Сергій Висоцький направив до Вищої ради правосуддя звернення з проханням перевірити суддю Валерія Ковальова на предмет порушення ним присяги і прийняття завідомо неправосудного рішення щодо виправдального вироку екс-меру Стаханова Юрію Борисову.

Копії звернення Висоцький виклав на своїй сторінці у Facebook.

«На початку тижня з шоком дізнався про рішення Кремінського суду Луганської області, яким, незважаючи на беззаперечні факти, був виправданий один з організаторів "російської весни" екс-глава Стахановської міськради Борисов. Проігнорував всі доводи прокуратури і свідків якийсь суддя Ковальов. Звернувся до Вищої ради правосуддя, генерального прокурора і Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) з вимогою перевірити суддю Ковальова на предмет порушення ним присяги і прийняття завідомо неправосудного рішення. Сподіваюся, що дії ВРП, ГПУ і ВККС будуть адекватними», - написав Висоцький.

Як повідомлялося, суд виправдав мера Стаханова Юрія Борисова - одного з чиновників, що звинувачуються у сепаратизмі.

Правоохоронці встановили, що мер Стаханова співпрацював з представниками колишньої влади. За їхньої підтримки Борисов організував і забезпечив проведення в Стаханові незаконного референдуму 11 травня 2014 року щодо відокремлення Луганської області від України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-