Справа Клименка: суд таки заарештував екс-керівника кримської податкової

Справа Клименка: суд таки заарештував екс-керівника кримської податкової

Укрінформ
Апеляційний суд Києва заарештував на 2 місяці колишнього голову Державної податкової адміністрації Криму Костянтина Циркуна з можливістю внесення застави на суму 15 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Застосувати відносно Циркуна К.В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, а саме до 22 липня 2017 року, та визначити альтернативний запобіжний захід – заставу у розмірі 15 000 000 грн у національній грошовій одиниці", - йдеться у повідомленні.

Водночас суд скасував ухвалу Печерського райсуду Києва від 25 травня 2017 року про обрання Циркуну запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання.

Зазначається, що колишнього посадовця взято під варту в залі Апеляційного суду міста Києва.

Як відомо, Циркун підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364 ("Зловживання владою або службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що 24 травня під час спецоперації затриманно 23 чиновники, які сприяли екс-президенту Януковичу та його оточенню уникати сплати податків, внаслідок чого державному бюджету було завдано 96 млрд грн шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-