Поліція просить не заважати охоронцям Осмаєва та Окуєвої

Поліція просить не заважати охоронцям Осмаєва та Окуєвої

Заява
Укрінформ
Правоохоронці просять облишити будь-які заклики і спроби долучитися до охорони добровольців Адама Осмаєва й Аміни Окуєвої, оскільки ці особи перебувають під посиленою охороною поліції, і правоохоронці не потребують жодної допомоги сторонніх осіб.

Про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Києві.

"Адам Осмаєв та Аміна Окуєва перебувають під посиленою охороною правоохоронців. Тож поліція не потребує допомоги сторонніх осіб. Незважаючи на це, люди, які не мають жодного відношення до слідства, поширюють у мережі Інтернет повідомлення із закликами долучитися до забезпечення охорони добровольців. Інформуємо: поліція Києва не потребує будь-чиєї допомоги у забезпеченні безпеки всіх учасників кримінального провадження!" - сказано в повідомленні.

Разом із тим поліція наголошує: людей, які з'являтимуться біля охоронюваних осіб і які не мають відношення до їх лікування та проведення слідчих дій, негайно доставлятимуть до управлінь поліції, де після проведення перевірки їхнім діям буде надана правова оцінка.

З метою уникнення будь-яких непорозумінь правоохоронці просять дотримуватися встановлених у таких випадках норм законодавства.

Як відомо, напад на Осмаєва і Окуєву стався 1 червня у Подільському районі Києва. За даними поліції, чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився із подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, зловмисник дістав із коробки пістолет і вистрілив у груди Осмаєву, у відповідь Окуєва зі свого пістолета зробила кілька пострілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-