Сімейне свято у Дніпрі присвятили надзвичайним ситуаціям

Сімейне свято у Дніпрі присвятили надзвичайним ситуаціям

Фоторепортаж
Укрінформ
На Фестивальному причалі у Дніпрі, з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, відбулося свято безпеки для всієї родини - “Сімейний день надзвичайних ситуацій”.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

“Безпека у нашій державі починається з безпеки найменших громадян. З самого дитинства їм потрібно розповідати, як діяти у тій чи іншій небезпечній ситуації, навчати правилам безпеки життєдіяльності. І лише таким чином ми зможемо сформувати культуру безпечної поведінки у державі”, - сказав в.о. директора департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС України Сергій Портолян.

Як зазначається, захід організований Державною службою України з надзвичайних ситуацій, ГУ ДСНС у Дніпропетровській області за підтримки уряду Німеччини, в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», що виконується Німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Присутній на святі Генеральний консул Федеративної республіки Німеччина в Дніпрі пан Вольфганг Мьоссінгер зазначив, що це свято організовано Урядом Німеччини в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями”.

Цьогоріч Дніпро вперше приймає цей Всеукраїнський фестиваль. Рятувальники регіону доклали чимало зусиль, аби привернути увагу дітей та батьків до питань безпеки життя.

Програма свята була дуже насичена: шоу парашутистів, демонстрація роботи службових собак, показові виступи з порятунку на воді, самопорятунок з автодрабини та деблокування людини із заблокованого автомобіля, виставка пожежно-рятувальної техніки та спорядження, конкурси, вікторини, святковий концерт.

Упродовж  дня для дітей та дорослих працювало чимало корисних майданчиків, на яких можна було не лише ознайомитися з різними професіями працівників ДСНС, а й ліквідувати умовну пожежу, надати першу домедичну допомогу, відчути себе в ролі справжнього вогнеборця та отримати паспорт Майбутнього рятувальника.

Родинне свято “Сімейний день надзвичайних ситуацій” - це простір, де діти та дорослі зможуть побачити та зрозуміти, у чому полягає робота “пожежного-рятувальника”. А також, як поводитися у разі виникнення надзвичайної ситуації та що потрібно знати, аби підвищити рівень власної безпеки. З 2015 року ДСНС спільно з німецькими партнерами організовують та проводять родинні фестивалі для дітей та дорослих у найбільших містах України. “Сімейний день надзвичайних ситуацій” вже проходив двічі у Києві та Харкові.

Фото: прес-служба ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-