Замах на Подолі: кілеру вирізали частину легенів, у Осмаєва кулі у хребті

Замах на Подолі: кілеру вирізали частину легенів, у Осмаєва кулі у хребті

Укрінформ
Стан чеченського добровольця Адама Осмаєва після замаху важкий, він знаходиться в 17 лікарні Києва з переламаними ключицями, пробитими легенями і кулями, які застрягли в хребті.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

У його нападника 4 кульові поранення і видалена частина легенів.

Біля лікарні чергують поліцейські.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Києві невідомий, представившись французьким журналістам, стріляв у уродженців Чечні Адама Осмаєва та його дружину Аміну Окуєву, які воювали добровольцями в зоні АТО.

Окуєва з метою самозахисту відкрила вогонь у відповідь і поранила нападника. З вогнепальними пораненнями Осмаєв та кілер зараз перебувають у лікарні.

Головною версією замаху на Осмаєва у поліції називають помсту за його патріотичну позицію, а також не відкидають версію "чеченського сліду" й "замовного вбивства, підготовленого російськими спецслужбами".

Відомо, що у 2012 року Осмаєва затримали співробітники СБУ в Одесі. Йому висунули обвинувачення у підготовці замаху на президента РФ Володимира Путіна.

У Росії вимагали видати їм Осмаєва, однак Європейський суд з прав людини заблокував цю екстрадицію, погодившись із аргументами захисту про те, що Осмаєву в РФ загрожують тортури.

Осмаєв залишався під вартою в Україні до листопада 2014 року. З нього було знято обвинувачення у спробах вбити Путіна і звільнено з СІЗО.

Згодом Осмаєв разом із дружиною Аміною Окуєвою пішли воювати добровольцями на Донбас. Він очолював, зокрема, міжнародний миротворчий батальйон імені Джохара Дудаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-