Скандальне е-декларування: застава для екс-керівника

Скандальне е-декларування: застава для екс-керівника "Міранди" може сягнути 930 тисяч

Укрінформ
Представники сторони обвинувачення наполягають на обранні запобіжного заходу для екс-керівника компанії "Міранда" Юрія Новікова у вигляді застави у розмірі 934 977 грн.

Відповідний текст клопотання у Солом'янському районному суді зачитав суддя Олександр Бобровник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Також сторона обвинувачення хоче зобов'язати Новікова прибувати до слідчих за першим викликом, не відлучатися з міста без дозволу прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання тощо.

Водночас Новіков заявив, що є співробітником  Київського політехнічного інституту.

"Щодо шуміхи, що начебто там були люди з КПІ, - то вибачте, я є викладач КПІ. Хоч і не професор, а тільки кандидат", - сказав Новіков.

Водночас він заперечив проти застави і наголосив, що тікати нікуди не збирається.

Як повідомляв Укрінформ, представники сторони обвинувачення наполягають на обранні запобіжного заходу для екс-керівника компанії "Міранда" Юрія Новікова у вигляді застави у розмірі 934 977 грн.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Юрій Новіков підписав угоду і доручив виконання робіт з розробки системи електронного декларування викладачу Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут", а також його студентам, що вони і зробили. Водночас Новіков вирішив привласнити кошти, виділені на створення е-декларування, і перерахував їх через фіктивну фірму на рахунок в Естонії.

Прокуратурою було встановлено, що під час перерахунку вказаних коштів до державного бюджету України не надійшло обов'язкових платежів і зборів на загальну суму майже 1 млн грн.

При цьому слідчі з'ясували, що переведені за кордон кошти були переведені у готівку та використовувались не за призначенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-