Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу ЗСУ

Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу ЗСУ

Укрінформ
Сьогодні міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу до ЗСУ.

Про це під час брифінгу заявив начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні міністр оборони підписав наказ про проходження військової служби особами до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки, мають вищу освіту, не нижче бакалавра, і яким присвоєне первинне офіцерське звання. Для офіцерів запасу служба встановлена терміном мінімум 18 місяців", - заявив Артеменко.

Генерал-лейтенант зазначив, що офіцери запасу спочатку пройдуть трьохмісячні курси перепідготовки, після чого зможуть зайняти відповідні посади в частинах. Зараз не вистачає саме командного складу.

"В зону АТО ці офіцери поїдуть служити лише якщо підпишуть контракт і виявлять бажання. Примусово їх відправляти не будуть", - сказав Артеменко.

Він зазначив, що можлива відстрочка призову - за сімейними обставинами, для продовження освіти та для продовження професійної діяльності.

Наразі наказ міністра оборони відправили до Мінюсту. В Міноборони сподіваються, що найближчим часом він пройде всі інстанції та вже скоро почне діяти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-