У Києві підписали меморандум про створення комітету ветеранів війни та волонтерів

У Києві підписали меморандум про створення комітету ветеранів війни та волонтерів

Укрінформ
Сьогодні, 26 травня, у приміщенні «Укрінформу» учасники АТО, волонтери та представники громадських організацій, які захищають інтереси українських військових та членів їх сімей, підписали Меморандум про створення «Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

У засіданні круглого столу з цієї нагоди взяли участь представники волонтерських центрів з усієї України та колишні командири батальйонів як ЗСУ, так і добровольчих батальйонів. 

Голова правління Всеукраїнського об'єднання учасників АТО “Українці - разом” Руслан Руденко заявив, що першочерговим завданням для цієї організації є об'єднати зусилля людей з усієї України для допомоги учасникам бойових дій. 

«Сьогодні ми з нашими побратимами проводимо цей захід і разом ми допомагаємо сім'ям наших побратимів, які загинули у війні за Україну. Але ми зіткнулися з проблемою, коли важко допомагати сім'ям героїв, коли вони розкидані по всій Україні. Тому сьогодні тут зібралися волонтери з усієї України. По всій території України хочуть об'єднатися, щоб допомагати героям України та членам їх сімей. Тому сьогодні ми би хотіли задекларувати наші наміри», - заявив Руденко.  

Він зазначив, що ветерани та волонтери не прагнуть створювати політичні партії чи організації. 

«В першу чергу ми консолідуємо ветеранські, волонтерські об'єднання в єдину силу, але ми не створюємо ніяких політичних партій. В подальших планах делегувати наших побратимів до органів державної влади, щоб конкретними справами відстоювати інтереси героїв», - підкреслив Руденко. 

Учасники круглого столу зазначили, що необхідно створити єдине об'єднання волонтерів та організацій, які дійсно допомагають військовикам та їхнім родинам, а не просто створюють фіктивні громадські організації, які просто отримують кошти із бюджету. 

Тому активісти підписали сьогодні Меморандум, залишивши його відкритим, щоб кожна ветеранська чи волонтерська організація могла долучитися до Національного комітету. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-