Усі міжнародні пункти пропуску обладнані засобоми біометричного контролю - Назаренко

Усі міжнародні пункти пропуску обладнані засобоми біометричного контролю - Назаренко

Укрінформ
Прикордонна служба виконала весь комплекс завдань з лібералізації візового режиму ЄС для громадян України, зокрема обладнала усі міжнародні та міждержавні пункти пропуску засобами біометричного контролю. 

Про це сказав голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко у Житомирі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу. 

"Ми обладнали усі 157 міжнародних та міждержавних пунктів пропуску засобами біометричного контролю. Встановлено 1268 автоматизованих робочих місць. Підключили 125 основних пунктів пропуску до баз даних Інтерполу", - сказав Назаренко. 

За його словами, вже цього року прикордонники отримали понад 3,5 тисячі спрацювань з бази Інтерполу, завдяки чому виявлено 1300 осіб, що перебували у розшуку. «Серед затриманих іноземців є і вбивці, і фінансові махінатори, й інші злочинці», - уточнив він. 

Глава ДПСУ також зауважив, що важливим фактором у зв'язку із запровадженням безвізового режиму є реформування системи кадрового менеджменту та підготовки персоналу. Тому спільно із посольством США та МОМ в Україні розпочато ІІ етап пілотного проекту «Нове обличчя кордону». Він нагадав, що під час 1-го етапу було проведено конкурс виключно серед військовослужбовців ДПСУ і зараз понад 150 військовослужбовців, які пройшли відбір, успішно проходять службу у столичних аеропортах «Жуляни» та «Гостомель». 

У 2-му етапі взяли участь і цивільні громадяни, які виявили бажання поповнити лави прикордонників. Заявки для участі подали понад 2500 осіб, із них відберуть 800. Після навчання військовослужбовці продовжать службу на ОКПП «Київ» та у пункті пропуску «Краківець», що на Львівщині.

Голова ДПСУ підкреслив, що оновлення лав Держприкордонслужби - один із основних напрямків реформування. 

Назаренко також пообіцяв, що Держприкордонслужба зробить усе можливе для забезпечення максимально комфортних умов перетину кордону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-