Аваков зарахував справу Шеремета до списку

Аваков зарахував справу Шеремета до списку "складних нерозкритих убивств"

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що рівень розслідування вбивств в Україні становить 93% зі 100% скоєних. А справа журналіста Павла Шеремета потрапила у 7% складних вбивств, щодо яких поліція поки що не може встановити вбивцю.

Про це міністр заявив під час програми "Лівий берег" на "24 каналі".

"Приблизно рівень розслідування вбивств в Україні зі 100% скоєних на сьогодні становлять 92-93%. Є 7% вбивств складних, де поліція не може встановити вбивцю і притягнути його до відповідальності. Справа Шеремета потрапила у ці 7%, тому що воно непросте", - заявив Аваков.

Міністр стверджує, що Шереметом "не займалися випадкові люди".

"Ним (Шереметом - ред.) займалася організована група. Як і раніше стверджую, що ви не отримаєте ні від мене, ні від когось від слідчої групи коментаря по суті слідчих версій, тому що ця інформація закрита і має бути закрита. І як би не хотілося журналістам отримати додаткові факти, щоб зняти наступне кіно, умовно кажучи, це не їх функція. Це все-таки державна функція - функція слідства. І треба це зрозуміти", - заявив Аваков.

За його словами, у Національної поліції немає претензій до Служби безпеки України за фактом виконання ними своєї роботи.

"Наскільки я допущений до матеріалів слідства і наскільки я розумію цю ситуацію, у Національної поліції немає претензії до СБУ за фактом виконання своєї роботи і, тим більше, немає звинувачень в тому, що вони приховували якісь факти, щось стерли, наприклад, тощо", - заявив Аваков.

За його словами, епізод, про який говорив у парламенті генеральний прокурор Юрій Луценко (Луценко стверджував, що слідство допустило помилку у справі про вбивство Шеремета - правоохоронці не вилучили важливий відеозапис - ред.), "можна буде встановити дуже скоро".

"Це встановлювані дані, які ми встановили і швидко зрозуміли, що вони є. І беруся стверджувати, що вони не впливають ніяк на хід слідства зараз", -  підкреслив Аваков.

Міністр нагадав, що Шеремет був підірваний у власному автомобілі.

"Використання вибухівки для таких ситуацій - це терористичний акт, а за законами наших проваджень цим мала займатися СБУ... Але коли прокуратура оцінила справу в той момент, після всіх хитросплетінь, і розуміючи масштаб, з яким доведеться зіткнутися, було прийнято рішення і справу передали Національній поліції. У тому числі, можливо, прокурор керувався і тим, що тоді журналісти говорили про те, що нібито за ним (Шереметом - ред.) і за деякими іншими журналістами видання велося стеження. Мабуть, прокурор керувався у тому числі і цим. І таким чином, слідством займалася Національна поліція. Але в слідчій групі брали участь і прокурори, і досі беруть участь, і співробітники СБУ", -  пояснив Аваков, відповідаючи на питання, чи є злагодженість у роботі правоохоронних органів щодо слідства у справі Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-