Армійських командирів хочуть підготувати до боїв на інформвійні

Армійських командирів хочуть підготувати до боїв на інформвійні

Укрінформ
Україна опинилася у ситуації, коли війна йде не тільки на фронті, а й в інформаційному полі, у політичному, тому вищому військовому керівництву вже не достатньо тільки віддавати накази, треба активніше комунікувати із суспільством.

На цьому наголосив головний консультант головного департаменту інформаційної політики Адміністрації Президента України полковник Андрій Лисенко на конференції "Зміна парадигми в урядових комунікаціях", організованої Консультативною місією ЄС в Україні (КМЕС), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виникла необхідність окрім того, щоб дотримуватися принципів оперативності висвітлення, цілеспрямованості, ще додати пояснення тих чи інших ситуацій. Якщо є пояснення, то у журналістів та ЗМІ, у громадськості одразу питання знімаються автоматично. Це ж саме стосується командного складу. Керівників також треба навчити, проводити тренування, бо командири та начальники не усі ще розуміють необхідність роботи зі ЗМІ, оскільки вважають що треба просто керувати військами. Насправді, у нас війна йде і на фронті, і в політичному полі, і в інформаційному", - сказав Лисенко.

Крім того, наголосив полковник, необхідно попрацювати над підняттям рівня професіоналізму, оскільки не усі люди, які потрапляють в зону АТО, мають відповідний досвід висвітлення тих подій. Як приклад він навів ситуацію, яка трапилася 18 травня, коли прес-центр подав інформацію про те, що бойовики поблизу Авдіївки зайняли позиції у сірій зоні. Тоді одразу піднялася паніка, що ворог розпочав наступ, але насправді йшлося про те, що бойовики повернулися на свої позиції. Речникам з питань АТО довелося пояснювати, що йшлося не про наступ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-