Для першого з

Для першого з "23 клименківців" ГПУ вимагатиме арешту без застави

Укрінформ
Генеральна прокуратура має намір вимагати для одного з раніше затриманих екс-податківців - екс-очільника Шевченківської державної податкової інспекції Олексія Ярошенка - два місяці арешту без можливості внесення застави.

Про це журналістам заявив його адвокат Олександр Литвин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Там - Олексій Ярошенко, екс-очільник Шевченківської ДПІ. Хочу зазначити, що він керував під час злочинної влади цією ДПІ не більше двох місяців, тому, на мою думку, є підстави вважати, що він не входить до складу цієї злочинної організованої групи", - сказав Литвин.

За його словами, Ярошенко сам написав заяву про звільнення, бо не зміг виконувати вказівки керівництва.

Водночас адвокат наголосив, що наразі має намір доводити безпідставність затримання Ярошенка.

"Буду доводити безпідставність його затримання. Буду або просити суд не обирати йому міру запобіжного заходу, тому що в нього на утриманні - малолітня дитина, і він інвалід. ГПУ просить міру запобіжного заходу арешт 2 місяці без застави", - сказав він.

Литвин уточнив, що затримання Ярошенка проходило у нього "вдома, толерантно; обшук там ще триває".

Як повідомляв Укрінформ, до Печерського районного суду м. Києва привезли перших п'ятьох затриманих в ході антикорупційної операції екс-чиновників податкових служб часів екс-президента Віктора Януковича та голови тодішнього Міністерства доходів і зборів Олександра Клименка.

Сьогодні правоохоронці затримали 23 колишніх обласних очільників Міністерства доходів та зборів під час 454 одночасних обшуків у 15 областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-