ГПУ про сутички 9 травня у Дніпрі:

ГПУ про сутички 9 травня у Дніпрі: "тітушками" керували зі штабу Опоблоку

Укрінформ
Правоохоронці мають відеозапис, який дає змогу говорити про причетність членів штабу "Опозиційного блоку" на Дніпропетровщині до організації і фінансування діяльності "тітушок" під час сутичок у Дніпрі 9 травня.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Верховній Раді у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми затримали декілька десятків тих, хто нападав на бійців АТО, встановили, хто їх організатор, через добровільне погодження співпрацювати зі слідством одного з цих "тітушок", сподіваюся, їх буде ще кілька... Тепер ми вже знаємо точно, хто організовував і інструктував цих "тітушок" і, пане керівник "Опозиційного блоку", в мене погані новини - вони всі організовувалися, інструктувалися і фінансувалися у вашому штабі на Дніпропетровщині, особисто паном Вілкулом і паном Колесніковим. На цей момент ми маємо відповідне відео, як вони всі разом заходять в офіс - слава БПП, бо їхній офіс поруч і в них є відеокамера", - заявив Луценко.

За його словами, про це свідчать і дані прослуховування, отримання яких дозволив суд.

"Я хочу звернутися до вас поки що не через подання до ВР, а просто з пропозицією, щоб ваші депутати дали правдиві свідчення для всієї України і прийнаймні вибачилися за те, що "тітушки" у вашій голові ще не вивітрилися", - додав гепрокурор, звертаючись до керівництва "Опоблоку" у парламенті.

Він також поінформував, що було затримано 250 "тітушок", які під час святкування 9 Травня у Дніпрі влаштували сутички з ветеранами АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-