У справі Клименка затримали 23 екс-керівників колишнього Міндоходів - Матіос

У справі Клименка затримали 23 екс-керівників колишнього Міндоходів - Матіос

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали 23 колишніх обласних керівників Міністерства доходів та зборів під час одночасних 454 обшуків, що проводилися у 15 областях.

Про це поінформував під час прес-конференції головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний момент більше 170 співробітників Нацполіції і близько 500 військових прокурорів проводять 454 обшуки на території 15 областей держави. Відбувається одномоментне затримання ряду осіб, які зараз будуть доправлятися авіатранспортом у Київ для розгляду по суті у Печерському райсуді наших клопотань про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту", - сказав Матіос.

Він розповів, що у той час, як суд розпочав заочне досудове розслідування щодо екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка за фактом незаконного відшкодування ПДВ у розмірі 3 млрд грн, проводиться операція стосовно затримання перших керівників 15 обласних управлінь Міндоходів, так званих державних податкових адміністрацій, і їхніх заступників. "Вони мали пряму причетність до організації і функціонування так званих податкових майданчиків, внаслідок чого держава недоотримала 97 млрд грн", - зазначив головний військовий прокурор.

Зокрема, за його словами, сьогодні під час обшуку в колишнього керівника Луганської податкової адміністрації Антіпова було знайдено в сумці та вилучено 3,8 млн доларів.

Одночасне затримання високопосадовців такого рівня з подальшим їх доправленням до суду відбувається вперше в історії України, наголосив Матіос.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-