До проекту інклюзивної освіти долучаться ще чотири області

До проекту інклюзивної освіти долучаться ще чотири області

Укрінформ
Успішний досвід пілотного проекту інклюзивної освіти та підтримка на державному рівні дозволять зробити можливим доступ дітей з особливими освітніми потребами до повноцінної освіти.

Про це дружина Президента Марина Порошенко сказала під час спілкування з вчителями на тренінгу з інклюзивної освіти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Враховуючи ухвалений на державному рівні закон про інклюзивну освіту, тепер ми з вами є тими, хто розпочав національний рух за інклюзивну освіту, а це дуже почесна і відповідальна місія. І я впевнена, що наша потужна команда зможе довести, що успішна інклюзія в Україні можлива, оскільки від нашого професіоналізму залежить розвиток і прогрес дітей з особливими потребами, від нашої мудрості залежить їх успіх у суспільстві", - звернулася до освітян дружина Президента.

Впровадження інклюзивної освіти розпочалося в минулому році в Запорізькій області.

За словами Марини Порошенко, за поточний навчальний рік кількість інклюзивних шкіл в області зросла у 8 разів, а кількість інклюзивних класів у 12 разів, кількість учнів в цих класах - у 15 разів.

Зараз до проекту, який підтримує благодійний фонд Порошенка, з 1 вересня долучаться ще 4 регіони - Чернігівська, Хмельницька, Дніпропетровська та Житомирська області.

"Ми прийняли рішення не зволікати, а розпочати запровадження цих прогресивних методів навчання в нових регіонах, розуміючи, що час спливає, а діти зростають", - наголосила Марина Порошенко.

Дружина Президента вручила освітянам сертифікати про проходження тренінгу.

В ході тренінгу вчителі дізнавалися, як вибудовувати взаємодію учасників освітнього процесу в інклюзивній моделі навчання, про новітні українські розробки електронних ігор для дітей з особливими освітніми потребами, а також нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти.

Спеціалізований тренінг з впровадження інклюзивної освіти пройшов для майже 500 освітян Запорізької, Дніпропетровської, Житомирської, Хмельницької та Чернігівської областей.

Як повідомлялося, 23 травня Верховна Рада підтримала проект закону щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-