Справа Штепи пішла на четверте коло

Справа Штепи пішла на четверте коло

Укрінформ
Апеляційний суд Харківської області повернув до Комінтернівського райсуду Харкова справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка обвинувачується у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України і участь у діяльності терористської групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в Апеляційному суді.

"Справу повернуто до Комінтернівського райсуду Харкова на повторний розподіл членів колегії суддів. Раніше розподіл не відбувся через нестачу суддів: одні пішли у відпустку, інші - на бюлетені",  - зазначили у суді.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Комінтернівський райсуд Харкова задовольнив клопотання захисту про відвід колегії суддів на чолі з Оксаною Маньковською, яка слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи. Після відводу справа буде спрямована на повторний розподіл суддів, і слухання розпочнуться спочатку, четвертий за рахунком раз.

 27 січня через відсутність потрібної кількості суддів у Червонозаводському райсуді Харкова справа Штепи була передана до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності іншому суду. Після цього справу почала слухати колегія суддів у Комінтернівському райсуді на чолі з Оксаною Маньковською.

Раніше справа Штепы слухалася у Червонозаводському райсуді Харкова, де змінилися дві колегії суддів: під головуванням Дениса Чудовського (звільнений за порушення присяги) і Віктора Ежова (відведений внаслідок порушення щодо нього провадження за фактом сприяння терористичному угрупуванню).

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що у полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-