Гройсман під посольством Британії: Ми маємо бути у такі хвилини разом

Гройсман під посольством Британії: Ми маємо бути у такі хвилини разом

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прибув до посольства Великої Британії в Україні та вшанував пам'ять загиблих під час вибуху в Манчестері.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу сьогодні висловити співчуття та слова солідарності з Великою Британією, з її народом. І підкреслити, що ми маємо бути у такі хвилини разом і робити все для того, щоб дати адекватну відповідь тим терористичним проявам та загрозам, які є в світі, боротися та головне — перемагати», - сказав Гройсман.

Він не сумнівається, що винні у скоєнні цього теракту обов’язково будуть покарані, а спеціальні служби вже працюють над цим розслідуванням.

Глава уряду зазначив, що передав прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей лист із співчуттям з приводу цієї трагедії. «Український народ та Україна разом із вами у такі жахливі та трагічні моменти», - додав він.

Гройсман пропонує разом протистояти навалі тероризму, який має підтримку, зокрема, з боку деяких країн-агресорів. «Ви знаєте, що для України обстріли Росією відбуваються майже щодня і ми це розглядаємо як терористичні акції, як військовий напад», - додав Прем’єр-міністр України.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні пізно ввечері під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух. За останніми даними, кількість загиблих унаслідок вибуху зросла до 22 осіб. Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху загинули 19 людей, щонайменше 59 отримали поранення. Британська поліція заявила, що розглядає інцидент як терористичний акт. За попередніми даними, вибух стався у фойє "Манчестер арени" о 22:30, у момент завершення концерту.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що правоохоронні служби з'ясовують усі деталі терористичної атаки.

Відповідальність за атаку вже взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-