Українського хакера в США засудили до 30 місяців ув'язнення

Українського хакера в США засудили до 30 місяців ув'язнення

Укрінформ
Американський суд визнав винним громадянина України Вадима Єрмоловича у злочинній змові щодо викрадення електронних даних, які мають цінність, з метою отримання вигоди, засудивши його до 30 місяців ув'язнення.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Генеральної прокуратури штату Нью-Джерсі, повідомляє Укрінформ.

"Український хакер був засуджений до 30 місяців тюремного ув'язнення через його участь у міжнародній схемі зламу трьох новинних бізнес-порталів, викрадаючи ще неопубліковані прес-релізи, що містять непублічну фінансову інформацію, та використовуючи цю інформацію для здійснення операцій, які принесли близько $30 млн незаконного прибутку", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що 29-річний киянин Єрмолович визнав свою вину раніше. За документами, представленими в суді, громадянин України брав участь у хакерському зламі бізнес-порталів Marketwired L.P., PR Newswire Association LLC (PRN) та Business Wire. Він зізнався, що злам мережі PRN відбувався в період з січня по березень 2013 року. Крім того, Єрмолович визнав, що продавав неопубліковані прес-релізи, вкрадені в мережі Marketwired, та мав доступ до мережі Business Wire.

П'ятьом іншим учасникам змови – двом хакерам і трьом торговцям цінними паперами – також висунуті звинувачення. При цьому зазначається, що серед них троє громадян України – 29-річний Іван Турчинов, 25-річний Олександр Єременко і 34-річний Павло Дубовий. Двоє інших – 52-річний Аркадій Дубовий, і 30-річний Ігор Дубовий, є резидентами американського штату Джорджія, США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-