Справа

Справа "Укртелекому": у ГПУ уточнили, щодо кого дозволили спецрозслідування

Укрінформ
Суд наразі не ухвалював рішення про дозвіл на спецрозслідування щодо екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова та його колишнього першого заступника Сергія Арбузова, однак воно очікується найближчим часом.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook

"Отримано дозволи суду на здійснення спеціального розслідування стосовно Януковича В.Ф. та Колобова Ю.В. Рішення суду про дозвіл на здійснення спеціального розслідування щодо Азарова М.Я. та Арбузова С.Г. очікується найближчим часом", - наголосила вона.

Сарган додала, що після отримання цих дозволів провадження буде скероване до суду.

Речниця генпрокурора нагадала, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо невиконання покупцем пакета акцій ВАТ "Укртелеком" умов приватизації, незаконного виділення з державного бюджету 220 млн грн та приватизації 92,7906% державного пакета акцій ВАТ "Укртелеком" за заниженою на 1 623 млн грн вартістю. У цьому зв'язку повідомлено про підозру екс-президенту Віктору Януковичу, Азарову, Арбузову, екс-міністру фінансів Юрію Колобову та ще ряду осіб.

Також накладено арешт на 100 відсотків корпоративних прав ТОВ "Тримоб" та 92,79 відсотка акцій Укртелекому, додала Сарган.

Як повідомлялося, 22 травня генеральний прокурор Юрій Луценко сказав журналістам на міжнародному воркшопі з повернення активів, що суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова і колишнього міністра фінансів Юрія Колобова у справі стосовно "Укртелекому", а відповідний дозвіл щодо Арбузова очікується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-