Справа

Справа "Укртелекому": проти Януковича, Азарова і Колобова буде заочне слідство

Укрінформ
Правоохоронні органи отримали дозвіл на заочне розслідування щодо екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколи Азарова і колишнього міністра фінансів Юрія Колобова у справі стосовно «Укртелекому».

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко сказав сьогодні журналістам на міжнародному воркшопі з повернення активів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми отримали дозвіл на "заочку" щодо Януковича, Азарова, Колобова, чекаємо щодо (колишнього першого віце-прем'єр-міністра) Арбузова», - сказав Луценко.

Він зауважив, що слідство у справі про розкрадання 220 мільйонів у ході створення спеціальної системи зв'язку України закінчено. Слідчі встановили, що особисто Янукович дав доручення тодішньому прем'єр-міністру Азарову, а той - міністру фінансів щодо незаконного внесення змін до бюджету, і під їхнім тиском парламент проголосував відповідний законопроект. 

«Таким чином, замість того щоб приватні власники «Укртелекому» мали як умову приватизації створювати цю лінію, ці кошти були проплачені з державного бюджету. Слідство закінчено і ми маємо обгрунтовані підозри щодо Януковича, Азарова, Колобова, Арбузова та ряду інших посадових осіб. На цей момент ми передали в суд клопотання про дозвіл ведення досудового процесу по окремих особах. І ми по всіх них, крім Арбузова, отримали дозвіл суду», - наголосив генпрокурор. 

Як повідомлялося, сьогодні на міжнародному воркшопі з повернення активів керівник ГПУ Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура направила до Печерського райсуду Києва клопотання про надання дозволу на заочне засудження екс-прем`єра Миколи Азарова та колишнього міністра палива та енергетики Едуарда Ставицького.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-