Президент нагородив 129 військових, 20 з них - посмертно

Президент нагородив 129 військових, 20 з них - посмертно

Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив 129 українських військовослужбовців Збройних Сил України.

Відповідний указ № 138/2017 опублікований на сайті Глави держави.

Як зазначили у прес-службі Президента, серед нагороджених - 20 загиблих захисників, ще 109 – поранені.

Переважна більшість нагороджених військових виконували завдання на Маріупольському напрямку, а також в районах населених пунктів Зайцеве і Авдіївка, в районі Донецького аеропорту.

Зокрема, орденом "За мужність" ІІ ступеня нагороджено солдата Богдана Музику.

"33-річний захисник в 2013 році брав активну участь у Революції гідності, а в серпні 2014 року пішов добровольцем захищати Україну проти російської агресії на Донбасі... 2 березня 2017 року Богдан Музика у складі групи з восьми осіб виконував завдання. В результаті спрацювання протипіхотної міни військовий, який рухався попереду групи, отримав осколкове поранення обох ніг, множинні осколкові поранення та тяжке мінно-вибухове поранення. Нині він проходить лікування у Київському військовому шпиталі. Солдат Богдан Музика зберіг життя 7-ми військовослужбовцям зведеної групи", - розповіли в Адміністрації Президента.

Також орденом "За мужність" ІІ ступеня нагороджено солдата Сергія Мокренка посмертно.

"23-річний військовий з перервами протягом вересня 2016 - лютого 2017 року перебував на службі в зоні АТО. 28 лютого солдат виконував завдання з бойового чергування на позиції батальйону поблизу населеного пункту Луганське. Під час чергування розпочався щільний ворожий обстріл із мінометів. Внаслідок вибуху однієї з мін Сергій Мокренко отримав поранення, несумісні з життям. Завдяки проявленим мужності та героїзму солдата група, до якої він входив, виконала поставлене завдання", - зазначили в АП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-