Луценко підписав підозру екс-працівнику НАБУ, який вимагав хабар у $300 тисяч

Луценко підписав підозру екс-працівнику НАБУ, який вимагав хабар у $300 тисяч

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру в хабарництві колишньому працівнику Національного антикорупційного бюро, якого впіймали правоохоронці при вимаганні хабара в 300 тис. дол. з бізнесмена. 

Про це він сказав під час виступу на міжнародному воркшопі з повернення активів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У підозрі, яку я підписав учора, він фігурує як екс-працівник правоохоронного органу, який вимагав хабар для діючих працівників правоохоронних органів. У ході слідства це може бути якось по-іншому кваліфіковано", - сказав Луценко.

При цьому він запевнив, що у ГПУ були всі підстави вважати, що хабарник є діючим працівником НАБУ.

"Я вважаю, що було достатньо підстав... Особа представлялася працівником НАБУ, у ході законного прослуховування телефону він розповідав, що зараз працює за певними напрямками роботи цього агентства. Також не подав декларацію про те, що перестав бути працівником НАБУ, що є обов'язковим з точки зору законодавства. Коли людина звільняється з правоохоронного органу, то в своїй декларації вона про це зазначає. Такої відмітки в цієї особи не було", - наголосив генпрокурор.

При цьому він нагадав, що нещодавно було затримано двох шахраїв. Один з них нібито ніс кошти для керівника САП Назара Холодницького, а інший вимагав 1 млн 310 тис. дол. для генпрокурора. 

Як повідомляв Укрінформ, у Національному антикорупційному бюро заявили, що інформація, яку було розповсюджено про нібито затримання на Сумщині співробітника НАБУ за фактом вимагання неправомірної вигоди, є хибною.

Прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook поінформувала, що працівниками прокуратури Сумщини та СБУ було затримано співробітника НАБУ разом із спільником на хабарі у $150 тисяч, який вимагав $300 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-