Уряд готовий розширювати перелік безкоштовних ліків - Гройсман

Уряд готовий розширювати перелік безкоштовних ліків - Гройсман

Укрінформ
Уряд готовий розширювати перелік препаратів, передбачених програмою «Доступні ліки» за визначеними нозологіями.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у суботу на брифінгу у Вінниці, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Моє спілкування з людьми доводить, що треба розширювати спектр ліків для програми «Доступні ліки». До речі, це теж програма, над якою ми працювали минулого року. Ми хочемо подбати про здоров’я українців. Це дуже важливо, тому що є величезна несправедливість, коли українці живуть менше, ніж громадяни європейських країн. У тому числі і цей інструмент дозволить захистити здоров’я людей», - сказав Гройсман.

За його словами, програма «Доступні ліки» працює трохи більше місяця, і урядовці вже бачать певні недоліки та працюють над удосконаленням цієї системи.

«Наголошую на тому, що коштів у нас достатньо, ця програма нам абсолютно по кишені, ми будемо її фінансувати і в цьому, і в наступних роках для того, щоб люди отримували необхідну підтримку під час лікування безкоштовними ліками. Тому що 90% людей, які відмовляються від лікування, відмовляються з тієї причини, що немає грошей. І тому спектр ліків теж буде розширюватись. Навіть вважаю, що по цих трьох нозологіях, які ми маємо – гіпертонія, цукровий діабет ІІ типу, бронхіальна астма – є інші препарати, інші медичні компоненти, які треба включати в цю програму», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-