Стрілянина у Вільшанах: депутату від

Стрілянина у Вільшанах: депутату від "Відродження" оголосили підозру

Укрінформ
Депутатові Харківської облради від партії "Відродження" Олексію Литвинову оголошено про підозру у вчиненні хуліганства у Вільшанах Харківської області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

В результаті конфлікту 16 травня загинула одна людина і поранено четверо - всі вони роми.

"Прокуратура оголосила про підозру у вчиненні хуліганства трьом підозрюваним, у тому числі, депутатові Харківської облради Олексію Литвинову", - зазначила Дубовик.

За її словами, протягом години в Дергачівському райсуді почнеться обрання запобіжного заходу двом першим підозрюваним: "Про Литвинова поки що не йдеться".

Що стосується ситуації у Вільшанах, то, сказали у селищній раді, сьогодні при великому зібранні ромів поховали загиблого. У селищі вжито заходів безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня у Вільшанах під Харковом у результаті конфлікту місцевих жителів поранено п'ятеро ромів. Четверо з них госпіталізовано, один - 50-річний - помер у лікарні. У поліцію доставлено 21 людину. Трьох активних учасників - місцевих жителів 1965, 1974, 1979 р.н. - затримали в порядку ст.208 КПК України. Один із затриманих - депутат облради від партії "Відродження" Олексій Литвинов, екс-голова Вільшанської селищної ради, де тепер керує його син Андрій.

За словами свідків конфлікту, стрілянину влаштували невідомі особи, "схожі на чеченців", які втекли з місця події, коли роми прийшли до селищної ради для розмови з батьком молодого голови селищної ради через конфлікт між ним і сином загиблого. Роми скаржилися, що голова селищної ради ставиться до них зневажливо.

Досудове розслідування проводиться за ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.115 (умисне вбивство) КК України з санкцією до 15 років ув'язнення або довічного ув’язнення.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до керівництва ГУ Нацполіції в Харківській області і прокуратури щодо неупередженого розслідування міжетнічного конфлікту в смт Вільшани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-