Світ має знати кожну сторінку історії Голодомору - Гройсман

Світ має знати кожну сторінку історії Голодомору - Гройсман

Укрінформ
Весь світ має визнати Голодомор геноцидом українського народу, а українці мусять пам'ятати про цю трагедію, яка зачепила чи не кожну родину в нашій державі.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду у четвер, розповідаючи про поїздку до Ізраїлю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визнати геноцидом українського народу Голодомор. У сучасній українській історії, після того як ми здобули свою незалежність, перед нами почали відкриватися нові сторінки цієї жахливої трагедії, яка забрала життя мільйонів. Той режим взагалі заперечував, що таке відбувалося, і ми, які зростали у Радянському Союзі, а потім і в незалежній Україні, не знали багатьох сторінок цієї жахливої трагедії", - сказав Гройсман.

За його словами, українці мусять пам'ятати про трагедію, яка зачепила більшість українських родин.

"Ми маємо усе зробити для того, щоб кожна сторінка була відома для усього світу, тому у кожному візиті Президента, моєму, колег-урядовців ми завжди ставимо це питання - визнати Голодомор геноцидом українського народу, тому що це - наша історія", - наголосив Гройсман.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман перебував у Ізраїлі з триденним візитом. Питання визнання Голодомору актом геноциду обговорювалося під час переговорів глави уряду України з Президентом Ізраїлю Реувеном Рівлином та Спікером Кнесету Юелем Едельштейном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-