Колишній СБУшник не має стосунку до вбивства Шеремета - Сюмар

Колишній СБУшник не має стосунку до вбивства Шеремета - Сюмар

Укрінформ
Колишній співробітник СБУ Устименко допитаний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, однак він стежив за людиною, яка не має стосунку до справи про вбивство журналіста.

Про це заявила голова парламентського Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар на засіданні комітету з посиланням на інформацію від поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Устименко - це, дійсно, та людина, яка була водієм Skoda, вона була допитана. Вона дійсно здійснювала нагляд за певною особою, яка в даному випадку, як кажуть в поліції, не має стосунку до справи. Власниця Skoda так само була допитана. Пошуки підозрюваних активно тривають не тільки в Києві, але і в інших регіонах", - сказала вона.

В свою чергу заступник голови СБУ Михайло Глуговський повідомив на засіданні, що Устименко справді проходив службу у Кримському главку СБУ, а в 2014 році був переведений до Одеського управління СБУ, був співробітником спецпідрозділу "Альфа" і 29 квітня 2014 року звільнився. Звільнився за станом здоров'я.

Як повідомлялося, 10 травня було презентовано розслідування журналістів OCCRP та "Слідства.Інфо" щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, що сталося 20 липня 2016 року. 

Згідно з даними розслідування, Ігор Устименко був помічений біля будинку Шеремета принаймні упродовж кількох годин тієї ночі, коли під автівку журналіста було закладено вибухівку.

Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві у результаті вибуху авто, за кермом якого він перебував.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-