Уряд ухвалив проект пенсійної реформи

Уряд ухвалив проект пенсійної реформи

Укрінформ
Кабінет міністрів України ухвалив законопроект, який дозволить провести якісну реформу пенсійної системи в Україні.

Таке рішення було ухвалене на засіданні уряду в середу, сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Після ухвалення цього закону я беру на себе відповідальність за впровадження цього закону та позитивний результат для українських пенсіонерів. Готовий нести за це повністю персональну політичну відповідальність», - сказав Гройсман.

За його словами, уряд передасть цей документ на розгляд Ради реформ при Президентові України, а потім - Верховної Ради.

Гройсман наголосив, що пенсійна реформа дозволить запровадити чи не уперше в Україні систему справедливого пенсійного забезпечення. «Буду просити Президента якомога швидше призначити Раду реформ (засідання - ред.) для того, щоб ми змогли розглянути пенсійну систему, ухвалити її у парламенті до чергових канікул українського парламенту. Ми за ці місяці підготуємося до того, щоб у жовтні провести усі нарахування і вже з 1 жовтня українські пенсіонери, а це буде 9 млн, почали отримувати підвищені пенсії», - сказав Глава уряду.    

Нагадаємо, Прем'єр-міністр на засіданні уряду презентував зміни до пенсійної системи України. Зокрема, Гройсман наголосив, що пенсійний вік не підвищуватимуть, він залишається на рівні 60 років.

 Однак, за словами Гройсмана, планується скасувати право на призначення пенсії за вислугу років для деяких категорій працівників.

Середній розмір пенсії в Україні становить 1828 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-