Ярош підтвердив, що його охоронець причетний до стрілянини по таксисту

Ярош підтвердив, що його охоронець причетний до стрілянини по таксисту

Укрінформ
Народний депутат України Дмитро Ярош підтвердив, що до стрілянини по таксисту у місті Кам'янське Дніпропетровської області причетний його охоронець та бойовий побратим, однак наголосив, що той має понести заслужене покарання. 

Про це провідник ГО «ДІЯ»  повідомив на сторінці у Facebook.

«Михайло – не просто мій охоронець, а бойовий побратим, який пройшов Майдан та по сьогодні бере активну участь в боях російсько-української війни. Під час бойових зіткнень поводив себе героїчно та був прикладом для друзів. Участь у війні – не індульгенція, що звільняє від всіх гріхів. Конкретні інструкції як себе поводити, відзначаючи свій День народження, він мав і їх порушив. За що буде нести заслужене покарання», - написав Ярош.

Депутат пообіцяв не тиснути на досудове слідство та суд, а від правоохоронців вимагає «людського ставлення» до всіх без винятку громадян.

Він попросив людей поставитися з розумінням до ситуації, адже у бійців загострюється  ідентифікація «свій-чужий», поняття «справедливо-несправедливо», «правда-брехня».

«Хлопці тримаються роками, а потім в один момент зриваються і наслідки є поганими. Ми не шукаємо жалості, просто просимо про розуміння», - додав він.

На думку Яроша, в українському суспільстві вистачає «вати» і «колорадів», і поки одні захищають Батьківщину, інші перебувають у тилу, «ненавидячи Україну та воїнів».

Він наголосив, що це особливо проявилося під час подій у Дніпрі 9 травня та на побутовому рівні в Кам'янському. 

«Висновок один – будь-яка колоборація з російським агресором має каратися. Бажано державними правоохоронними структурами. Коли ж ці органи не працюють – громадянами. Це наш національний і конституційний обов’язок», - підкреслив Ярош.

Він вважає, що в тій інформаційній істерії, яку розгорнули навколо вищезгаданого конфлікту, показовим є те, що перед ведуть кремлівські ЗМІ, Опоблок та їх прихильники. 

«Це добре, бо знову ж таки, вороги України самі себе проявляють. Порадив хлопцям з СБУ зайнятись відстеженням коментарів у мережі. Наші аналітики побачили багато цікавих нюансів», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня у Кам’янському поліцейські затримали зловмисників, причетних до стрілянини по таксисту. 

29-річний водій таксі від кафе забрав трьох пасажирів. Під час поїздки один з пасажирів вступив у словесний конфлікт з водієм, а коли вони приїхали у двір на вул. Медичній, один з чоловіків вийшов з автомобіля, підійшов до водія, відчинив  двері та почав наносити йому удари телескопічною палкою по голові. Водій вибіг з автомобіля та почав тікати вниз по вулиці. На розі вулиць він  побачив свого колегу, до якого звернувся за допомогою. За 2-3 хвилини до них  приїхали таксисти, які намагалися затримати дебоширів. Одному з них вдалося втекти, а інший дістав пістолет та зробив 3-4 постріли, вціливши у ногу 50-річному чоловіку – також водію таксі. Потерпілого  госпіталізували до лікарні. Учасників конфлікту – 39- та 40-річних чоловіків, затримали. 39-річний зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. Саме він здійснив постріли. 

ЗМІ поспішили назвати стрілка, вказавши, що це особистий охоронець провідника руху «ДІЯ» і народного депутата Дмитра Яроша Роман Малісевич. Пізніше стало відомо, що Роман не стріляв, а лише став свідком, стріляв Михайло Навроцький, у якого того дня був день народження і котрий є членом ГО «ДІЯ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-