Сурков у 2014 році прилітав до Януковича й Ахметова - ГПУ

Сурков у 2014 році прилітав до Януковича й Ахметова - ГПУ

Укрінформ
Слідству вдалося довести, що під час ескалації подій на Майдані в січні 2014 року екс-президент Віктор Янукович дійсно зустрічався з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Про це в інтерв'ю «Новой газете» заявив прокурор департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський..

«Так, слідством доведено: Сурков бачився з Януковичем 20 січня 2014 року, в Межигір'ї. Сурков приїхав туди не пізніше сьомої години вечора і поїхав близько опівночі», - сказав Донський.

Як він зазначив, до Ахметова Сурков прилетів до Донецька набагато пізніше, 12 лютого 2014-го, і вони зустрічалися в особняку Ахметова: "Причому прилетів Сурков з Криму і після закінчення розмови відразу ж відправився в Москву. Скажу відверто: я навряд чи ділився б такою інформацією зі ЗМІ, якби Рінат Ахметов дав правдиві або хоча б правдоподібні показання про цілі і предмет цієї зустрічі. Чомусь так вийшло, що Ахметов виявився єдиним, чий допит керівництво Головного слідчого управління ГПУ (колишні керівники – ред.) активно намагалося зірвати. Але потім, коли ми пообіцяли розголос, від затії відмовився".

За словами прокурора, помічник Путіна тоді також активно контактував і з такими діячами, як екс-депутат Олег Царьов, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, бізнесмен-втікач Сергій Курченко і з ще рядом осіб.

«А ось щодо контактів з Медведчуком у нас інформації немає», - додав Донський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-