З фігурантів мукачівської справи зняли обвинувачення в тероризмі

З фігурантів мукачівської справи зняли обвинувачення в тероризмі

Укрінформ
Мукачівський міськрайонний суд продовжив розгляд справи щодо стрілянини за участі правоохоронців та бійців «Правого сектору» 11 липня 2015 року. Під час засідання у вівторок прокурор вручив новий обвинувальний акт, яким з підсудних знято обвинувачення в тероризмі.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив адвокат бійців «Правого сектору» Роман Бухтояров.

«Сьогодні на черговому засіданні в Мукачівському міськрайонному суді із чотирьох бійців у так званій мукачівській справі Генеральна прокуратура зняла обвинувачення у тероризмі, за яким прокурори вимагали для хлопців довічного ув’язнення. Раніше суд зняв обвинувачення у так званих «легких злочинах», але наразі хлопцям інкримінують інші статті, як, зокрема, бандитизм, незаконне використання зброї», - сказав Бухтояров.

Оскільки зняття звинувачення в тероризмі дає підстави клопотати про зміну запобіжного заходу хлопцям, ми поцікавилися в адвоката – чи буде таке клопотання на наступному засіданні.

«Наступне засідання призначене на 29 травня, звісно, захист готуватиме клопотання про зміну запобіжного заходу. Але наразі про зміну запобіжного заходу не йдеться. Станом на сьогодні - це утримання в Ужгородському СІЗО, без належного медичного супроводу, незважаючи на отримані травми. Строк перебування в СІЗО хлопцям продовжують щоразу на два місяці уже майже півтора року. Наразі строк утримання в СІЗО – до 8 червня», - сказав Бухтояров.

Як повідомлялося, розгляд мукачівської справи триває більше року. Чотири підозрюваних бійців ПС, які брали участь в подіях 11 липня 2015 року в Мукачевому, знаходяться в СІЗО. До сьогодні їм інкримінували ряд «важких» статей КПК України, серед яких і звинувачення в тероризмі, через яке прокуратура вимагала для них довічного ув’язнення.

11 липня 2015 року в Мукачевому Закарпатської області поблизу спортивно-оздоровчого комплексу «Антарес», що належить народному депутату Михайлу Ланьо, сталася стрілянина, були жертви. У стрілянині взяли участь представники «Правого сектору» і міліція. Сторони звинувачують одна одну в «кришуванні» контрабанди в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-