Порошенко: 14 тис. українців щоденно отримують біометричні паспорти

Порошенко: 14 тис. українців щоденно отримують біометричні паспорти

Укрінформ
На сьогодні паспортні сервіси щоденно видають близько 14 тис. біометричних паспортів громадянина України.

Про це розповів Президент України Петро Порошенко у ході програми "Свобода слова" на  ICTV під час прямого включення з Мальти, куди Глава держави прибув з державним візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо в середньому раніше кількість українців, які щоденно отримували біометричні паспорти, дорівнювала 9-10 тисяч людей, то на сьогоднішній день ми чітко вийшли на 14 тисяч за добу. 14 тисяч українців щоденно отримують біометричні паспорти, а отже і можливість безвізових подорожей", - сказав він.

За словами Президент, такий ажіотаж навколо отримання біометричних паспортів свідчить про те, що люди просто не вірили, що буде безвізовий режим з ЄС, адже ніхто не заважав оформляти такі паспорти раніше.

Він вказав на те, що наразі існують фізичні обмеження з друку біометричних паспортів та монтування чіпів з даними конкретного громадянина до цього паспорту.

Порошенко зазначив, що також буде забезпечено скорочення черг при перетині державного кордону.

Як раніше повідомлялося, рада міністрів Євросоюзу 11 травня ухвалила остаточне рішення про надання Україні безвізового режиму. Сама церемонія підписання документу, як очікується, відбудеться 17 травня в Європейському парламенті у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-