Бали ЗНО цього року множитимуть на три нові коефіцієнти - Гриневич

Бали ЗНО цього року множитимуть на три нові коефіцієнти - Гриневич

Укрінформ
Цьогорічні результати ЗНО будуть множитися на три коефіцієнти: регіональний, галузевий та сільський.

Про це під час робочого візиту до Львівської області заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, повідомляє Львівський портал.

«Цього року запроваджені так звані регіональний, галузевий та сільський коефіцієнти. Це означає, що конкурсний бал буде домножуватись на коефіцієнт. Цими коефіцієнтами ми хочемо збалансувати кількість вступників по всіх регіонах України. Не може бути таке, що всі вступають тільки в одне місто Київ. Одним зі стимулів обирання інших міст є регіональний коефіцієнт. Якщо діти вступають до Києва, то їхній коефіцієнт 1,0. Якщо до Дніпра, Львова, Одеси, Харкова – 1,01, якщо до Донецької чи Луганської областей, переміщених ВНЗ, то їх коефіцієнт 1,03. По всіх інших регіонах – 1,02. Галузевий коефіцієнт має зорієнтованість на спеціальності природничо-технічні. Ми хочемо підтримати тих абітурієнтів, які обирають ці складні спеціальності. І є сільські коефіцієнти: діти, як навчаються в сільських населених пунктах, їхній конкурсний бал буде домножуватись на 1,02. Цих абітурієнтів треба підтримувати, бо вони дуже часто не мають доступу до якісної освіти», – розповіла Гриневич.

Окрім того, цього року абітурієнти можуть реєструвати свої електронні кабінети вже з 29 червня. Це робиться для того, щоб реєстрація не накладалась з поданням документів, щоб не зависали сервери

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-