Харківський патрульний, що постраждав від бандитів, лікуватиметься у Швейцарії

Харківський патрульний, що постраждав від бандитів, лікуватиметься у Швейцарії

Укрінформ
Патрульний поліцейський, який отримав у Харкові тяжки тілесні ушкодження від нападу бандитів, буде лікуватися у Швейцарії.

Про це написав у Facebook керівник Національної поліції України Сергій Князев.

"9 грудня 2016 року у Харкові двоє невідомих напали на 24-річного інспектора Управління патрульної поліції Василя Марковича. Родом з Полтавщини, він живе і працює у Харкові. Безпосередній учасник антитерористичної операції на сході України, пройшов Іловайськ, однак біда спіткала біля порогу домівки. Хлопець повертався з чергування, коли близько другої ночі, за кілька кроків від дому, на нього накинулися бандити. Хлопчина впав. Розказати, що відбувалося тієї ночі, Василь фізично не може. Але все зафільмували камери відеоспостереження. Йому завдали півтора десятка ударів, стрибали по голові! Потім непритомного пограбували і кинули в снігу помирати. Непритомного Василя виявили аж на ранок", - написав Князев.

За його словами, лікарям вдалося врятувати життя сержантові, але він досі у важкому стані.

"Близько двох місяців Василь пролежав у лікарні без свідомості. Чимало клінік за кордоном давали непогані шанси на видужання Василя, але на це треба великі гроші. Відгукнувся меценат, який оплатив лікування вартістю понад 100 тисяч євро, але побажав залишитися невідомим. Німецькі лікарі обіцяють поставити поліцейського на ноги. Пацієнта вже чекають у швейцарській клініці", - додав Князев.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня керівник поліцейського главку в Харківської області Анатолій Дмитрієв заявив, що затримано злочинне угрупування із восьми осіб, які ще з вересня минулого року тероризували харків'ян. На їхньому рахунку як мінімум 13 розбійних нападів, у тому числі, на патрульного поліцейського, 6 пограбувань та згвалтування. Досудове розслідування проводиться за ч.2, 3 ст. 186 (грабіж) і ч 3.4. ст. 187 (розбій), ст. 152 (згвалтування) КК України з санкцією до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-