У САП заявили, що Мартиненко порушує взяті зобов'язання

У САП заявили, що Мартиненко порушує взяті зобов'язання

Укрінформ
У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявляють, що колишній народний депутат Микола Мартиненко порушує рішення суду першої інстанції у частині виконання зобов'язань.

Про це представники сторони обвинувачення заявили в Апеляційному суді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

При цьому прокурори посилалися на коментарі Мартиненка деяким ЗМІ.

Натомість сторона захисту категорично заперечила це твердження прокурорів, наголосивши, що Мартиненко має право на представлення громадськості власної позиції.

Як повідомлялося, 22 квітня Солом'янський районний суд Києва ухвалив застосувати щодо Миколи Мартиненка запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Суд зобов'язав поручителів, серед яких заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, народні депутати Георгій Логвинський, Павло Пинзеник, Андрій Тетерук, Микола Княжицький та інші, забезпечити прибуття підозрюваного до зали суду для свідчень за першою вимогою. Мартиненко також мусить не відлучатися з Києва без дозволу детективів НАБУ, повідомляти про зміну місць проживання та роботи.

Окрім того, суд зобов'язав Мартиненка здати документи, які надають підстави для виїзду за кордон, в тому числі паспорт.

Як повідомлялося, Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягали на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-