Деякі поручителі Мартиненка навіть не знають суті справи - САП

Деякі поручителі Мартиненка навіть не знають суті справи - САП

Укрінформ
Висловлювання деяких поручителів екс-депутата Миколи Мартиненка свідчать про те, що вони не знали про суть справи, у якій за нього поручалися.

Про це у п'ятницю заявив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов на засіданні Апеляційного суду Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Є слова поручителів, зокрема Княжицького, цитую: "Я не знаю суті цієї справи". Схожі висловлювання робили й інші поручителі. На нашу думку, це свідчить про те, що деякі поручителі навіть не знали, за що поручалися", - сказав Перов.

Він також заявив, що багатогодинні виступи поручителів за Мартиненка на одному з попередніх засідань порушили принцип змагальності сторін обвинувачення та захисту у суді. До тогож поручителі, за словами прокурора, під час виступів чинили тиск на суддю.

Водночас прокурор САП Роман Симків заявив, що обраний Мартиненку запобіжний захід занадто м'який.

На засіданні відводів та самовідводів ані сторона захисту, ані обвинувачення не заявляли.

У залі присутні й більше 10 нардепів-поручителів Мартиненка, серед них - Георгій Логвинський, Андрій Тетерук, Олена Ледовських, Владислав Данілін, Леонід Ємець та ін.

Як повідомлялося, САП подала до Апеляційного суду Києва скаргу на рішення слідчого судді Солом'янського суду Вікторії Кицюк від 22 квітня 2017 року про обрання запобіжного заходу Мартиненку у вигляді особистого зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-