У громадах планують відкрити понад 120 пожежно-рятувальних підрозділів - Зубко

У громадах планують відкрити понад 120 пожежно-рятувальних підрозділів - Зубко

Укрінформ
До кінця 2017 року спільно з ДСНС планується відкрити у громадах по всій Україні понад 120 пожежно-рятувальних підрозділів.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр – міністр регіональної політики, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки на Рівненщину, повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, на сьогодні на Рівненщині створено 61 підрозділ місцевої пожежної охорони, 9 з яких  – в ОТГ. Поточного року планується утворити ще 11 підрозділів.

"Крім того, спільно з ДСНС, ми запропонували нові підходи до створення дієвої мережі системи безпеки громадян через створення у громадах центрів безпеки громадян, до складу яких увійдуть пожежне депо, кабінет дільничного офіцера поліції, а за необхідності ФАП (фельдшерсько-акушерський пункт - ред.). ДСНС спільно з Мінрегіоном вже розробили типові проекти, методичні рекомендації та кошториси для створення таких центрів", - наголосив Зубко.

За його словами, важливий напрям – залучення до діяльності цих підрозділів добровольців. "Завдяки цьому суттєво зменшиться час реагування на надзвичайну ситуацію - до 20 хвилин. Такі базові послуги стануть доступними для громадян у невеличких містах, селах і селищах, у них збільшиться відчуття безпеки за себе та свої родини", - зазначив віце-прем'єр.

Повідомляється також, що в Рівному для двох ОТГ – Миляцької та Бугринської - були передані два пожежно-рятувальних автомобілі та один автомобіль - для Білокриницької сільської ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-