У Стеця готують звернення до МВС щодо нападу на журналіста в Миколаєві

У Стеця готують звернення до МВС щодо нападу на журналіста в Миколаєві

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики готує звернення до Міністерства внутрішніх справ з метою взяти на контроль справу щодо нападу на журналіста телеканалу "Інтер" під час засідання сесії Миколаївської облради.

Про це йдеться у заяві МІП.

“Наразі відомо, що з відповідною заявою щодо нападу він (журналіст Кирило Ющишен - ред.) вже звернувся до правоохоронців. Міністерство інформаційної політики України, у свою чергу, також готує звернення до Міністерства внутрішніх справ України з метою взяти на контроль цю справу та з проханням, у випадку виявлення винних в нападі, невідкладно здійснити всі необхідні дії”, - йдеться у повідомленні.

З цього приводу міністр інформаційної політики України Юрій Стець зазначив, що перешкоджання професійній діяльності журналістів є неприпустимим у правовій демократичній державі. "МІП у своїй позиції твердо стоїть на боці безпеки журналістів та захисту їх прав. Я особисто беру на контроль подібні випадки", - сказав він.

За словами міністра, зазначені дії можуть містити ознаки злочинів, передбачених статтею 171 Кримінального кодексу України «Умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналіста», частиною 2 статті 345/1 ККУ «Погроза або насильство щодо журналіста».

Як повідомляв Укрінформ, власний кореспондент телеканалу "Інтер" Кирило Ющишен звинуватив начебто особистого охоронця голови Миколаївської ОДА у тому, що чоловік під час сесії облради напав на нього, викрутив руку і відібрав телефон, яким він проводив зйомку. А потім звинуватив його у тероризмі та спробі занести до будівлі ОДА вибухівку.

Зі свого боку, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко заперечив, що чоловік, який напав на журналіста телеканалу «Інтер» Кирила Ющишена, є його охоронцем і наполіг, щоб той вибачився перед кореспондентом.

27 квітня в Миколаєві проходила сесія облради, де розглядалася низка резонансних питань, серед яких було і визнання Росії країною-агресором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-