Росіяни пригнали чотири десятки фур

Росіяни пригнали чотири десятки фур "гумконвою" - ДПСУ

Укрінформ
Сьогодні, 27 квітня, російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят четвертого) так званого гуманітарного конвою. 

Про це повідомляє ДПСУ.

«Оскільки переміщення «гумконвою» знову відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», - йдеться у повідомленні.

З 6.50 до 7.40 через російські пункти пропуску «Донецьк» та «Матвєєв Курган» на в'їзд в Україну всього прослідувало 2 колони «гумконвою» у складі 41 автомобіля.

У вантажівках нібито перевозили дитячі продукти харчування та один автомобіль - з медикаментами. Особливістю даного вантажу є невідповідність кількості вантажівок, заявлених в попередній ноті РФ. А автомобіль з медикаментами був заповнений лише на 10 %.

Як повідомлялося, вантажівки попереднього, 63 “путінського гумконвою”, за даними Держприкордонслужби, були заповнені лише наполовину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-