На ЗНО-2017 зареєструвалося більш як 240 тисяч абітурієнтів

На ЗНО-2017 зареєструвалося більш як 240 тисяч абітурієнтів

Укрінформ
Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалося більш як 240 тисяч осіб.

Про це на прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цьогоріч для проходження зовнішнього незалежного оцінювання зареєструвалися більше ніж 240 тисяч осіб. Це менша кількість, ніж попереднього року", - зазначив Карандій.

Він підкреслив, що цьому є декілька пояснень.

"Чинників є два. Перший чинник - демографічний, тому що кількість випускників загальноосвітніх навчальних закладів менша, ніж у попередні роки. На жаль, ми ще маємо негативний демографічний тренд, тобто ще рік-два у нас буде зменшення кількості випускників загальноосвітніх навчальних закладів", - розповів Карандій.

Другий чинник, який відзначив директор УЦОЯО, пов'язаний із адміністративними діями.

"Як ви знаєте, умовами прийому на 2017 рік передбачено, що до участі в зовнішньому незалежному оцінюванні в 2017 році будуть допускатись особи, які мають сертифікат якості як 2017 року, так і сертифікати 2016 року. Тому, проводячи структурний аналіз учасників ЗНО, ми відзначаємо те, що найбільш значне зменшення у нас пішло саме за рахунок випускників попередніх років", - зазначив Карандій.

За його словами, найбільше абітурієнтів зареєструвалося на складання ЗНО з української мови та літератури: "Традиційно найбільш масовим предметом, який обирають на ЗНО, є українська мова та література. зокрема, цього року тест з відповідного предмету буде проходити 239 тисяч 945 осіб".

Карандій додав, що другим предметом за популярністю є історія України, далі - математика.

Він також відзначив, що у порівнянні з минулим роком спостерігається тенденція до збільшення кількості охочих скласти ЗНО з біології та географії.

Найменшою популярністю користується фізика, підкреслив Карандій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-