Європейський християнський конгрес збирає церкви на безпековий форум

Європейський християнський конгрес збирає церкви на безпековий форум

Укрінформ
ГО "Європейський християнський конгрес" виступає з ініціативою проведення цього року в Україні Європейського міжрелігійного безпекового форуму.

Про це заявив у вівторок під час засідання  круглого столу в Укрінформі президент цієї громадської  організації Володимир Авер'янов.

"Ми будемо закликати уряд, Всеукраїнську раду церков та окремі церкви провести в Україні  Європейський міжрелігійний безпековий форум саме в тому контексті, що у 2017 році минає 100 років жовтневого перевороту, і лідери країни, звідки він почався, і досі намагаються поставити світ з ніг на голову. І суспільство, і церкви, і держава повинні цьому запобігти. А оскільки Україна стала заручником цих процесів, саме тут і треба це розглядати - щоб підняти статус і України, і українських церков", - наголосив  Авер'янов.

Водночас він нагадав, що 4 квітня 2017 року на конференції в Дніпрі, в Дніпровській єпархії УПЦ КП, була затверджена платформа мирного співіснування людства, яку підтримали представники мусульманських та іудейських релігійних організацій. 

"Ця платформа є програмним документом нашої організації. В ній ідеться про те, що нинішня система світової безпеки не готова до гібридних воєн. Для прикриття агресії використовуються в тому числі й міжнародні  установи безпеки, передусім Рада Безпеки ООН та ОБСЄ. Тому нинішня концепція забезпечення мирного співжиття народів і держав потребує перегляду", - зазначив Авер'янов.

Він додав, що система світової безпеки, по суті, не працює. Право вето, яке мають п'ять країн, не дає вирішити проблеми знищення людей в Сирії і невизнаної війни в Україні.

"Будь-яка війна має або прямі, або опосередковані релігійні коРені. Тобто навіть якщо це не релігійний конфлікт, ті, хто хочуть змінити світоустрій, намагаються перетворити його на релігійний. Ми сьогодні зібралися для того, щоб закликати людство не допустити і засудити використання релігії в цих конфліктах. Також ми розуміємо, що релігія має тисячолітній досвід залагодження конфліктів, і хочемо звернутися до релігійних лідерів України та світу, щоб вони свій авторитет, досвід своїх церков, своїх релігій застосували саме для вирішення цих конфліктів", - підкреслив  Авер'янов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-